Albert Heijn Delft

Projectinformatie

Project: Albert Heijn
Locatie: Delft
Opdrachtgever: Albert Heijn
Disciplines: Koel- & Elektrotechniek

De koel/vries/klimaatinstallatie heeft een capaciteit van  222 kW koel, 24 kW vries en 152 kW verwarmingsvermogen. Het betreft een TEKO installatie, de 1e die we voor Albert Heijn mochten installeren. Deze koel/vries/klimaatinstallatie is voorzien van  de laatste technieken met parallelle compressie en ejectors om het rendement nog hoger te krijgen. In totaal worden er meer dan 90 koel/vries objecten via het netwerk aangestuurd.

Het plafond van de winkel is uitgevoerd met een zogenaamde Tego-raster, dit betekent een open structuur waarbij je door het raster tegen het bouwkundige dak aan kijkt. Door de hoogte van ca. 5m  heeft deze winkel dus een enorme inhoud die we conditioneren. Ten behoeve van het klimaat in de winkel is er een WTW unit met een niet-condenserend warmtewiel ge├»nstalleerd. Vanaf die unit gaan er 2 kanalen van 80 cm doorsnede de winkel in om verse lucht aan te voeren, totaal  10.175 m3/uur.

In Delft zijn verschillende specials toegepast, deels als pilot testopstellingen, grotendeels als mogelijk de nieuwe formule uitgangspunten voor de toekomstige Albert Heijn winkels. Er wordt door diverse organisaties met studie naar gekeken, de noviteiten bieden partijen immers inspiratie voor de toekomst.

De winkel is geopend binnen de planning en naar tevredenheid van Ahold en MVRO gerealiseerd, Frimex is trots op het eindresultaat!

Albert Heijn Delft Slide 4

Albert Heijn Delft Slide 3

Albert Heijn Delft Slide 2

Albert Heijn Delft Slide 1

Albert Heijn Delft Slide 5