Klimaattechniek | Frimex.nl k

Klimaattechniek

Nederland heeft een zeer wisselend klimaat, elk seizoen heeft zijn specifieke kenmerken. Een stabiel binnenklimaat in uw winkel is daarom heel belangrijk, zodat uw medewerkers en klanten zich in uw winkel altijd behaaglijk voelen.

Frimex levert professionele klimaatinstallaties die er voor zorgen dat het klimaat en de luchtverversing in balans zijn. 

Warmteterugwinning

De koelinstallatie is de grootste energieverbruiker in uw winkel. Ook het klimaat in uw winkel hangt daarmee samen doordat de koelinstallatie grote invloed heeft op de omgevingstemperatuur. Door warmteterugwinning toe te passen kunt u een energiebesparing realiseren en zorgen voor een aangename temperatuur in uw winkel. Met warmteterugwinning is het mogelijk om de gasgestookte CV installatie en de gasaansluiting te laten vervallen. U bespaart op uw maandelijkse energierekening en helpt tegelijkertijd de CO₂ uitstoot te beperken. 

Bij compressoren toegepast in een koel/vriesinstallatie wordt een groot gedeelte van de toegevoerde energie omgezet in warmte. De hete persgassen kunnen eenvoudig gebruikt worden om een laagtemperatuurverwarmingsysteem van voldoende warmte te voorzien. Op deze manier draagt warmteterugwinning bij aan een comfortabel klimaat in uw supermarkt.

Specifiek voor de supermarktbranche heeft Frimex een warmteterugwinsysteem ontwikkeld, waarbij de warmte die wordt afgegeven door de koelinstallatie wordt toegepast om uw winkel te verwarmen. Wij gebruiken hiervoor speciale heaters die geschikt zijn voor lage temperaturen. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor uw vloerverwarming. Ondervindt u hinder van tocht? Wij bieden hiervoor het Jet Air systeem welke speciaal is ontwikkeld om tocht tegen te gaan.

Airconditioning

Naast het verwarmen van uw winkel en kantoren, kunt u bij Frimex Installatie ook terecht voor het koelen van deze ruimtes door middel van airconditioning. Dit varieert van een single split airconditioning tot een uitgebreid VRV systeem. Frimex heeft voor elke situatie een geschikt airconditioningsysteem.


Neem contact op met onze specialisten voor advies op het gebied van warmteterugwinning en klimaattechiek.